Hevel Group to Increase Solar Generation in the Altai Republic up to 95 MW

16 June 2016

Hevel Group (a joint venture between Renova Group and JSC RUSNANO) is to increase the amount of solar generation projects in the Republic of Altai. The corresponding arrangement was fixed in the agreement between the Government of the Republic of Altai and Hevel, which was signed at the St. Petersburg International Economic Forum.

Let us recall that Hevel put two solar power plants each with a capacity of 5 MW into operation in the Kosh-Agachsky district of the Altai Republic in 2014 and 2015. These stations already supply electricity to the grid. At present, the construction of a third solar power plant in the region with a capacity of 5 MW, the Ust-Kan SPP, is being finalized.

The signed agreement provides for the construction of five solar power facilities with a total installed capacity of 80 MW in Ongudaisky, Maiminsky and Ust-Koksinsky districts of the Altai Republic by 2020. The total volume of investment in the project amounts to over 12 billion roubles.

Reference

ООО «Хевел» (совместное предприятие Группы компаний «Ренова» и ОАО «РОСНАНО») основано летом 2009 года с целью развития в России солнечной энергетики и последующего вывода российской высокотехнологичной продукции на зарубежные рынки. Предприятие мощностью 130 МВтпик (более 1 млн солнечных модулей в год) расположено в городе Новочебоксарск, Чувашская Республика.

Компания «Хевел» уделяет особое внимание научно-исследовательской работе в целях повышения эффективности, снижения себестоимости и расширения сфер применения солнечных модулей. Для достижения поставленных целей компанией совместно с ФТИ им. Иоффе создан Научно-технический центр, который в декабре 2010 года получил статус участника Инновационного центра «Сколково».

Подробная информация на www.hevelsolar.com